تثبیت کننده ها موادی هستند که ارزش محصول نهایی را با ویژگی های کیفی آن افزایش می دهند و می توانند عیوب محصول را که تا حد زیادی در حین تولید یا فرآیند ایجاد می شود، جبران کنند. از تثبیت کننده ها در صنایع غذایی برای افزایش قوام محصول، پایداری محصول، افزایش کیفیت و کاهش هزینه های تولید استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده تثبیت کننده پیشگامان شیمی برای صنایع مختلف متفاوت است.


تثبیت کننده های غذایی، تثبیت کننده هایی هستند که برای بهبود ساختار مواد غذایی اضافه می شوند تا هر نوع تثبیت کننده غذایی بتواند نیاز گروه های مشتریان را برآورده کند.

به عنوان مثال، یک تثبیت کننده که حالت ارتجاعی بیشتری به پنیر می دهد، یا یک تثبیت کننده که مواد را نرم یا غلیظ تر می کند. به عنوان مثال در سس سالاد برای جلوگیری از جدا شدن آب از روغن و حفظ ساختار اولیه آن، در تثبیت کننده های شیر برای جلوگیری از تشکیل کریستال های یخ در محصولات منجمد مانند بستنی و در مربا استفاده می شود.برای جلوگیری از بارندگی میوه در چیزها ، ماست و ژله.

انواع پایداری

انواع تثبیت کننده ها عبارتند از:

تثبیت کننده دوغ

تثبیت کننده چربی و تثبیت کننده شیر برای تغلیظ، تک مرحله ای و افزایش ماندگاری محصولات طراحی شده اند. یکی از عملکردهای صحیح و ضروری تثبیت کننده شیر، تهیه شیر چرب با غلظت و طعم بهتر است. مهمترین تثبیت کننده شیر صمغ گوار است.

تثبیت کننده های ماتو

از تثبیت کننده های ماست برای تهیه انواع استابلایزر که برای جلوگیری از تشکیل آب اضافه و غلیظ شده اند استفاده می شود و حس خوبی به دهان می دهد. هنگام در نظر گرفتن ماهیت شرکت های مختلف و روش های مختلف تولید، انتخاب مناسب برای تبدیل برای تهیه ماست مخلوط، ماست ماست و ماست قرار دادن بسیار مهم است.

این تثبیت کننده ها همچنین قابلیت جذب و نگهداری آب بالایی دارند و مقاومت ماست را در برابر ضربه ها و ضربه های حین حمل و نقل افزایش داده و در برابر آلودگی آب محافظت می کنند. همچنین، این ویژگی به این معنی است که مواد خشک کمتری در ماست مورد نیاز است. تثبیت کننده ای است که طعم بهتری به ماست می دهد.

مهمترین تثبیت کننده های مورد استفاده در ماست شامل موارد زیر است:

آگارگار

تاجر

پکتین

آلژینات سدیم

KMC

گوما گوما

نشاسته اصلاح شده

ژلاتین

چرا باید تثبیت کننده ماست اضافه کنیم؟

اهداف اصلی به شرح زیر است.

1. تقویت و حفظ خواص خوب ماست مانند ساختار و شکل، ویسکوزیته و قوام، ظاهر و طعم.

2. استفاده از مواد افزودنی در ماست می تواند ارزش مضاعفی از نظر تغذیه و درمان ایجاد کند.

3. بهبود بدن و بافت شیر ​​با افزایش سفتی، جلوگیری از جدا شدن شیر (سینرزیس) و کمک به حفظ ترکیب همگن میوه در ماست.

کرم تثبیت کننده

تثبیت کننده های بستنی محصولی عالی و منحصر به فرد در ایجاد بافت و طعم در بستنی صبحانه و محصولات پخته شده است. این مواد پایدار در شرایط تولید بستنی صبحانه با ایجاد بافتی نرم اما منسجم و طبیعی در بستنی کمک زیادی می کند. نسبت دقیق مواد تثبیت کننده به گونه ای است که ویسکوزیته کرم در حد نرمال باقی می ماند و از ایجاد حالت خمیری و ژلاتینی جلوگیری می کند.

تثبیت کننده های مورد استفاده در کرم ها از مواد طبیعی از جمله صمغ گوار، صمغ زانتان، کاراگینان و زرده تخم مرغ ساخته شده اند. غلظت خامه به حدی است که خامه تولید شده حالت و فرم خود را حفظ می کند و نمی زند، به راحتی روی نان و بیسکویت پخش می شود و به زبان نمی چسبد. مواد موجود در تثبیت کننده کرم باعث افزایش حالت کرمی محصول شده و از خیس شدن کرم جلوگیری می کند.

تثبیت کننده خامه قنادی

بالم طراحی شده برای خامه قنادی تمام انتظارات مصرف کننده از یک کرم شیرینی پزی مناسب را برآورده می کند. این تثبیت کننده برای کرم با بیش از 70 درصد روغن گیاهی توصیه می شود. تثبیت کننده خامه قنادی با ایجاد شبکه پیچیده در خامه امولسیون ایجاد می کند و در نهایت این امولسیون می تواند با گرفتن و نگه داشتن حباب های هوا بین مرکز ارتباطی پیچیده، کفی با شکل قابل توجه و قوی ایجاد کند. همچنین به دلیل انتخاب و تعادل، فرآورده های کرم دارای طول خوبی هستند. زمان هم زدن خامه کاهش می یابد و خامه مدت زیادی فرم خود را حفظ می کند و تمام نمی شود.

پنیر خامه ای ثابت

محصول خاصی است که پنیرهای خوب با بدن، طعم و دهان خوب تولید می کند و در پنیرهای کم چرب استفاده می شود. این تقویت کننده برای ایجاد تعادل، خشکی مواد در کرم و استحکام طراحی شده است.

تثبیت کننده شیر کاکائو

این تثبیت کننده شیر کاکائو در ایران طراحی شده است. تثبیت کننده ها با اتصال به ذرات کاکائو و تغییر حجم و بار الکتریکی آنها، سیستم را متعادل کرده و به دلیل ته نشین شدن ذرات و با ایجاد شبکه کلوئیدی قوی با افزایش قوام و ویسکوزیته کاکائو از پایداری کلوئیدی جلوگیری می کنند. شیر، بافت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد حس طعم لذیذ و طعم چربی لذیذ می‌شود.

تثبیت کننده یخ

از تثبیت کننده بستنی برای ایجاد قوام و بافتی صاف و یکنواخت در بستنی استفاده می شود. در این میان تثبیت کننده های بستنی در کاهش بافت شن و تشکیل کریستال یخ در بستنی بسیار موثر هستند. تثبیت کننده بستنی به عنوان افزایش دهنده بافت و حجم در انواع تولید بستنی استفاده می شود. مزیت استفاده از این تثبیت کننده افزایش حجم تا 20 درصد و تاخیر در آب شدن بستنی در حین استفاده و ایجاد طعم و بافتی مطبوع است.

تهیه مواد تثبیت کننده

در این مقاله با مواد تشکیل دهنده تثبیت کننده ها آشنا شدیم. برای تهیه مواد استابلایزر می توانید با ما تماس بگیرید. با دانستن انواع استابلایزر می توانید بهترین مواد را در هر زمینه ای از ما تهیه کنید. مواد تهیه شده توسط این تیم در تمامی زمینه های پزشکی، دارویی، صنعتی، آرایشی و بهداشتی و ... تهیه می شود.